Bureau

Baltussen – van Schaik is een architectonisch ontwerpbureau dat halverwege 2017 is opgericht door Jesper Baltussen en Margit van Schaik. Vanwege een gezamenlijke interesse in het praktische en alledaagse binnen de architectuur zijn we ons bureau gestart.

Concreet betekent dit dat we meer aandacht willen schenken aan de ervaringen, bewegingen en activiteiten van de mens. Ruimte construeren vanuit de fysieke ervaring van architectuur door de mens in plaats van een constructie louter vanuit vogelvluchtperspectieven, plattegronden, aanzichten of andere kunstmatige abstracties die daar weinig recht aan doen.

Margit van Schaik is in februari 2017 cum laude afgestudeerd binnen de master Architectuur aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Tijdens haar studie was ze eindredacteur van architectuurjournal Archiprint, en was ze werkzaam als student-assistent bij de leerstoelen Architectural History and Theory en Urbanism and Urban Architecture, waar ze na haar afstuderen als assistent onderwijs en onderzoek werkzaam bleef.

Na vervolgens ervaring te hebben opgedaan bij Atelier Bow-Wow, werkte ze als assistent-architect bij Bedaux de Brouwer architecten en gaf ze les aan de academie van Tilburg. Sinds oktober 2019 werkt ze in haar huidige positie als junior architect bij de Architekten Cie. in het ontwerpteam van Pi de Bruijn.

Jesper Baltussen is in februari 2017 cum laude afgestudeerd binnen de master Architectuur aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Tijdens zijn studie heeft hij tevens aan de TU Delft gestudeerd, is hij editor van het architectuurjournal Archiprint geweest en heeft hij stage gelopen bij architectenbureau Werkstatt in Eindhoven.

Na zijn studie heeft hij bij Rapp+Rapp in Amsterdam gewerkt, in Tokyo stage gelopen bij Atelier Bow-Wow en lesgegeven aan de academie van bouwkunst in Maastricht. In juni 2018 ontving hij voor zijn afstudeerproject de eerste prijs in de nationale Archiprix. Op het moment werkt hij ruim twee jaar als assistent-architect bij Geurst & Schulze.